humAId’s Historie

Navnet humAId er en sammentrækning af ”human”, ”AI” og ”aid”, fordi vi ønsker at hjælpe mennesker ved hjælp af kunstig intelligens. Det er vores navn og vores ideal.

humAId opstod som reaktion på statistikken, at kun 38 % af danske døve er i beskæftigelse, samt en undren over, hvorfor det tal ikke er højere. Samfundet er indrettet til hørende, og døveområdet er i lang tid blevet nedprioriteret uden ressourcer eller holdbare løsninger.

Det besluttede humAId’s direktører Mads Lorentzen og Mikkel Bytoft at gøre op med.
Derfor udvikler vi verdens første fuldt automatiserede tegnsprogsoversættelsesservice. Ved at fjerne sprog- og kommunikationsbarriererne, tror vi på, vi kan få flere døve i beskæftigelse og dermed øge døveinklusionen.


Timeline

2021
december 28

Idéen fødes

Idéen fødes
I December 2021 så Mads et interview med en døv kvinde, som havde fået praktik plads i Bilka. Hun snakkede om hvordan det var at være døv, og de udfordringer man som døv står overfor i hverdagen. Med øjnene åbne for et problem og en masse erfaring med AI satte Mads sig for at udvikle et system der kan bidrage til bedre vilkår for døve.
2022
marts 3

Chr. Nielsen Fonden

Chr. Nielsen Fonden
2. plads i konkurrence med Christian Nielsen fonden, første gang humAId pitcher deres ide og får værdifuld feedback på deres ide.
marts 17

Mikrolegat

Mikrolegat
humAId bliver tildelt et MikroLegat og får sparring på deres ide fra industri eksperter. Der ses potentialet i ideen og der er et ønske om at vi fokusere på forretningsmodellen fremadrettet.
april 7

Innovations prisen

Innovations prisen
humAId bliver for alvor anerkendt til den årlige og store Innovationsprisen konkurrence hvor mange universitets startups konkurrere. Her havde humAId æren af at blive tildelt 1. Pladsen, fra et dommer panel, der virkelig kunne se potentialet for humAId fremadrettet.
maj 6

Norlys

Norlys
Norlys kommer med en vigtig og stor finansiel støtte til humAId, som hjælper humAId fremad med deres udvikling og sikre en kapital der gør det muligt at investere i vigtigt udstyr samt kompetencer til udviklingen af deres produkt.
juni 13

Mikrolegat

Mikrolegat
humAId bliver tildelt et stort MikroLegat, der ses rigtig positivt på den store og hurtige udvikling, som humAId har været igennem det sidste halve års tid, samtidig er det gjort tydeligt at humAId har taget tidligere kritik til sig og lært fra det.
juni 22

Venture Cup

Venture Cup
humAId fik 1. pladsen til Venture Cup Danmark’s National Startup Competition, og blev dermed kåret som Danmarks bedste universitets startup. Dette har været den største ære for humAId og fantastisk for humAId’s videre udvikling. Igennem denne konkurrence er humAId blevet meget skarpere på hvor vi som virksomhed er gode og hvor vi skulle forbedre os.
juni 24

Innofounder

Innofounder
Innofounder støtter humAId’s to stifter Mads og Mikkel med en års løn, hvilket sikre muligheden for at arbejde fuldtid med projektet og skabe en økonomisk ro, der gør det muligt for stifterne at fokusere fuldt ud på udviklingen af deres høj teknologiske løsning. Samtidig for humAId tildelt eksperter der skal hjælpe os med at blive en stærk virksomhed.
juni 25

Stiftelse

Stiftelse
humAId får registreret sit CVR nummer, og begynder nu for alvor rejsen. Tankerne og viden konkretiseres og et fundament skabes fra hvor en virksomhed nu skal bygges.
juni 30

Møllernes Fond

Møllernes fond støtter humAId og sikre virksomheden kapital der bruges på at få stærk domæne hjælp og dybere forståelse for vores brugere.
august 10

Udviklingen begynder for alvor

humAId har indtil videre brugt alt deres tid på at være i kontakt med brugerne og forstå deres udfordringer og problemer, samtidig har der været arbejdet hårdt med at forstå markedet, teste PoC og rejse kapital. Nu skifter fokus til at den første version af produktet skal udvikles, så vi kan starte diskussion om hvordan en digital oversætter skal se ud og virke.
oktober 17

Første Version Udgives

Første Version Udgives
Den første digitale tegnsprogs oversætter udgives, humAId har nytænkt digitale tegnsprogs oversættelser, både i forhold til hvordan man kan gøre det praktisk men også hvordan det fremvises visuelt, målet med udgivelsen var at skabe noget konkret og let tilgængeligt, som kunne skabe en dialog omkring hvordan en digital oversætter skal virke og se ud. humAId får stor ros for denne udgivelse da der kan ses et potentiale i oversætteren. Der er også kritik punkter som humAId tager med sig i udviklingen af deres næste version.
november 12

humAId til VM

humAId til VM
humAId opnår international hæder og bliver kåret som vinder i vores nomineret kategori, ved Venture Cup’s University Startup World Cup i Kina. Titlen er “Verdens mest lovende early stage social tech startup” og konkurrence har været imellem 42 forskellige nationer. humAId er ekstremt stolte over anerkendelsen og den viden og erfaring de har fået ved at deltage i denne konkurrence.
november 17

Odin Award

Odin Award
humAId bliver anerkendt i lokal miljøet, til den årlige Odin award sammenkomst hvor det lokale iværksætter miljø i Odense er i fokus og bliver fejret, der vinder humAId prisen som årets Odin Tech Award vinder, denne pris betyder meget for humAId, at lokal miljøet hvor vi bevæger os og arbejder hver eneste dag anerkende det arbejde som humAId har eksekveret på i et års tid.
2023
februar 20

Anden Version Udgives

Anden Version Udgives
Med den fantastiske feedback og interesse humAId modtog fra deres første udgivelse, er der siden blevet arbejdet hårdt på at forbedre systemet, her er kritikken blevet taget til sig og humAId har udviklet et nyt og revolutionerende avatar system, som skal være med til at skabe bedre og mere livlige oversættelser. Med deres menneske lignende avatar, giver det humAId helt nye muligheder for at vise tegnsprog digitalt.
april 27

3. version!

3. version!
humAId’s tredje udgivelse bygger på et intenst samarbejde med en døv praktikant der har hjulpet humAId i deres udvikling og forståelse. Udgivelsen sikrer at tegnsproget præsenteres i en beklædning og med en baggrund der visuelt er den mest behagelige og lettest forståelige for døve. Samtidig er selve præsentationen og udførslen af tegnsproget blevet mere flydende og fyld er fjernet. Dette er desuden første skridt taget mod realistisk ansigts mimik.
Scroll to Top